Kuinka elää kuin paikallinen Helsingissä

Aikaa Helsingin rennossa viinibaarissa, höyrysaunoissa, halpoja ja iloisia ravintoloita ja inspiroivia taidegallerioita ovat vain muutamia LP: n paikallisia Violetta Teetorin huipputason vinkkejä kaupungin tunnetun ”Brrr!” tekijä. Ellet ole tarpeeksi rohkea jäätyneelle Itämerelle, se on …

Itä on paras… ja Helsingin itäosa Kallio on siellä, missä asun ja viettää suurimman osan vapaa-ajastani. Aikaisemmin alue oli työntekijöiden naapuruus, mutta nykyään nuoret (ja minä!) Ja trendikkäät. Kävele kävellen ravintola-baari-vuorattu Vaasankatu, jos vain sleaze-tekijä: se on ainoa punainen valoalue Suomessa, josta tiedän.

Helsingin koko … on yksi parhaista ominaisuuksistaan, ja ilman itselleni uupumista voin helposti kävellä tai hypätä City Bike -paikkaan kohteiden välillä ja tuntea vapautta. Kun sade tai kylmä asettuu, julkinen liikenne saa minut mihin haluan olla salamassa.

Juoksu… on minun myymäläni ja hyvä tapa nähdä kaupungin kimpale. Mikä parasta, se on ilmainen! On useita reittejä, joista pidän keskimäärin noin 5 km. Pyöritän Töölön lahden ympärillä, jossa ankkojen pesä ja ihmiset voivat vuokrata SUP: n rauhalliseen meloa varten, sitten pääni rautateiden läheisyyteen, joka on ihanteellinen paikka junan tarkkailuun.

Kuinka elää kuin paikallinen Helsingissä
Huono sää… vaatii sisätilojen harrastuksia ja suosikkipaikkoja sateelle tai paistoille – ovat taidemuseoita ja gallerioita. Kunsthalle Helsinki sijaitsee vaaleanpunaisessa Töölön rakennuksessa ja esittelee kansainvälisiä taiteilijoita, kuten Pop Art -kuvaketta David Hockney sekä paikallisia, kuten IC-98. Kiasmalla on paras nykytaide, jossa on Grayson Perryn kaltaisten taiteilijoiden työtä, kun taas Ateneum on suomalaisten mestariteosten aarrevaara. Gallerian hyppy on helppoa Uudenmankadun – kahvilan baariin 9, jossa on usein vaihtuvia näyttelyitä ja pysyä suositussa korianterin wok-ruokalajissa (kana tai tofu); kohtuullinen 10,40 €.

Syöminen… on se, mitä teen parhaiten, ja pidän jatkuvasti silmäni kuorittuina uusille erinomaisille ravintoloille. Yksi suosikkini, Going Greek, on juuri tien varrella, josta asun. Se on täysin rento ja tekee parhaat gyroskoopit (kreikkalaiset kebabit) runsaalla tuoreilla yrtteillä ja mausteisella kastikkeella. Hieman piiskahtaa, minä hypän raitiovaunuun 3 toiseen puolelle kaupunkia, Baskeri & Basso (kirjaimellisesti beret ja basso) tai ”Basbas”, kuten haluamme kutsua sitä. Taulukon valikko ei koskaan katoa ja siellä on hyvä humoristinen tunnelma.

Lounas on halpaa… Ei oikeastaan, se on: saat erinomaisen hinnan noin 10 €. Libanonin eleganssista nauttimiseen rakastan menemään Café Rougeiin, jossa omistajien Maggie ja Tony halaavat yhtä lämpimästi kuin heidän tarjoamansa mukavuusruoka. Väinö Kallio, joka sijaitsee aikaisemmin osuuskunnan Elannon omistamassa historiallisessa rakennuksessa, on sujuvasti siirtynyt palkkatoimistosta lounaspaikkaan menettämättä mitään retro-charmia. € 11 ostaa sinulle buffet, jossa on valikoima salaatteja, kaksi kuumaa ruokaa ja paljon muuta. Tule iltaisin, kun lavalla on yhtyeet, stand-up-koomikot ja muut teot.

Scroll Up