Valkoisen fantastisen kiertäminen Lapissa: Saariselän paras talvitoiminta

Jos pidät aktiivista talvitaukoa, mutta haluatte vaihtoehdon tungosta ja ennustettavissa olevista esineistä, mene Saariselälle, Suomen Lapin sydämessä. Täällä voit kokea turmeltumaton, nollan hiljaisuuden maiseman, jossa paras tapa arvostaa hämmästyttävää ympäristöä on olla ulkona niissä – riippumatta siitä, kuinka kylmä se on.

Älä anna lämpösi, kerro ja löydä parhaat aktiviteetit pysyäksesi lämpimänä matkalla tähän jäiseen paratiisiin.

Lumikenkäily

Ulko-urheiluvälineet ovat tulleet pitkän matkan lumikengän alkamispäivistä, joten jos sinulla on visioita visioista puiset tennismailat jalkasi, olet miellyttävä yllätys. Nykyaikaiset lumikengät ovat kevyitä ja tehokkaita, joten voit tasaisesti liikkua avoimien tuntureiden läpi tai tutkia turmeltumattomia metsäreittejä upottamatta lumiin kainaloihin. Et voi koskaan jäljitellä arktisen kettuun armoa tai varkaita, mutta todella kömpelö on osa hauskaa.

Murtomaahiihto

Vaikka Saariselällä on pieni määrä laskettelurinteitä, jotka tarjoavat kunnollisen vaihtelun aloittelijoille ja keskihiihtäjille ja lumilautailijoille, niiden, jotka todella haluavat kokea alueen kauneuden, pitäisi antaa maastohiihtoa.

Valkoisen fantastisen kiertäminen Lapissa: Saariselän paras talvitoiminta

Se on aivan erilainen kurinalaisuus lasketteluun – virtaviivaisista jalkineista ja kapeista suksista itse tekniikkaan – joten kannattaa kirjautua oppitunneille, joiden avulla voit hallita perusasioita. Opit useita erilaisia ​​taitoja pienellä, pyöreällä harjoitteluradalla, ennen kuin siirryt kauempana, jotta voit oppia, mitä olet oppinut hyvin hoidetuilla reiteillä ympäröivien metsien läpi. Ei ole kieltämättä sitä, että teet hikiä (sitäkin parempi, kun halutaan ruokahalua runsaan jälkisillan jälkeen), mutta lämpötilat, jotka tunkeutuvat alle -30 ° C: een täällä talven syvyydessä, on hyvä tapa kylmä.

Moottorikelkkailu

Yksi ihastuttavimmista toiminnoista, joita voit kokea valkoisissa kameroissa, moottorikelkkailu on välttämätöntä innokkaille adrenaliinia junkeille. Suomen laki edellyttää, että sinulla on ajokortti moottorikelkan vuokraamiseen ja perustellusti tiukasti turvallisuusneuvotteluihin ennen seikkailua. Mutta kun muodollisuudet hoidetaan sinusta, olet jännittävä matka. Eräänä hetkenä voit vetää metsän läpi moottorisi ääniraidalle, ja seuraavaksi voitte surffata yli aaltoilevan, karuisen putoamisen, kova tuuli piiskaa jauhettua lunta pyörteisiin ikään kuin se olisi kuiva jää tanssilattia.

Sinulle annetaan asianmukaiset välineet ja vaatteet, jotka tarjoavat suojaa kylmältä, mutta kerrostus on avainasemassa. Vaikka mukana toimitetaan balaclava, tulee pisteitä, kun uskot, että jäykkä arktinen tuuli voi leikata nenän puhtaana kasvosi. Huolimatta siitä, että ohjaustankojen lämpö käännetään maksimiin asti, ihmetelette, jos sormet saavat takaisin kaiken tunteen. Mutta kun käännyt takaisin päähän, pieni moottorikelkkojen vaunu, joka edeltää sinua, kuvastuu hohtavaa vaaleanpunaa taivasta vasten, kun talvinen aurinko viipyy itsestään aivan horisontin alla.

Scroll Up